Orvos-esztétikai kezelések


AJAKFELTÖLTÉS ÉS RÁNCFELTÖLTÉS

Az ajakfeltöltés segítségével a vékony, esetleg aszimmetrikus ajkak mérete és formája megváltoztatható. A különböző felszívódású töltőanyagok teltséget adnak az ajkaknak, mindezt egy gyors, megbízható és egyszerű, nem műtéti eljárás formájában.

A részletes konzultációt követően akár azonnal elvégezhető a szájfeltöltés. A kezelést helyi érzéstelenítésben végezzük, érzéstelenítő krém használatával. A fertőtlenített bőr alá vékony tűvel juttatjuk be a feltöltő anyagot. Ha szükséges, masszírozással egyenletesen kell eloszlatni az anyagot. A szájfeltöltés mindössze 10-15 percig tartó, minimális fájdalommal járó, nem műtéti eljárás, mely után azonnal folytatható a mindennapi aktivitás. Az ajakfeltöltés eredménye azonnal látható. 

A szájfeltöltés során kevés esetben fordul elő komplikáció, szövődmény.. Ilyen kockázati tényező lehet helyi duzzanat, bevérzés, pirosság, viszketés, zsibbadt érzés, implantátum elmozdulása, aszimmetria, ritka esetben allergiás reakció. 

Ráncfeltöltés:
A hyaluronsav az emberi bőr kötőszöveteinek egyik fontos alkotórésze. Mennyisége meghatározza a bőr mechanikai tulajdonságait, rugalmasságát. A hyaluronsav mennyisége a bőrben az életkor előrehaladtával csökken, mely jelentősen hozzájárul az öregedés folyamatához, a ráncos, petyhüdt bőr kialakulásához. Az életkor előrehaladtával a bőr idősödésének egyre több jele válik láthatóvá arcunkon. Egyre több mély ránc jelenik meg elsősorban a homlokon, a száj körül, az orcákon, a szem körül, ill. látványosan elmélyül az ún. nasolabialis redő is (mely az orrszárny mellől a szájzugig húzódik .A töltőanyagt a ráncok kiemelésére, arckontúr javítására vagy ajkak feltöltésére is használhatjuk. Az eredmény az arc egészségesebb, fiatalosabb és teljesebb megjelenése.

Hogyan történik a kezelés?
A hyluronsav molekulaméretéből adódóan csak injekciós technikákkal juttatható közvetlenül a bőrbe. A kezelés során a tiszta, áttetsző gélt kis mennyiségekben, rendkívül vékony tűvel a bőrbe fecskendezzük. A hyaluronsav a bőrbe vagy közvetlenül a bőr alá juttatva térfogatot pótol, ezáltal eltünteti, mintegy “kiemeli” a ráncokat vagy besüppedt heges területeket. A hatás azonnali, és hosszan tartó. A bejuttatott anyag természetesen kötődik a szövetekhez, allergiás vagy kilökődési reakciót nem okoz.


BOTOX KEZELÉS

A bőr rugalmassága az évek múlásával egyre csökken, elkerülhetetlen a ráncok kialakulása. Az öregedési folyamat életünk természetes velejárója, s ezt a folyamatot megállítani természetellenes, mesterkélt lenne. Egyes ráncok fáradtabbnak vagy öregebbnek mutatják az embert, mint amilyen valójában.

A botulinum toxin kezelés segít abban, hogy a ráncok és barázdák ne mélyüljenek el és arcunk minél tovább megőrizze fiatalos frissességét. A botulinum toxin egy tisztított fehérje (Clostridium botulinum baktérium neurotoxinja), amelyet egészen kis dózisban injekcióznak be az arc egyes izmaiba, hogy azokat elernyesszék és csökkentsék tónusukat. A tisztított fehérje gátolja az acetil-kolin felszabadulását az idegsejtek végén, megakadályozva ezzel, hogy az ingerület végig fusson az idegsejteken. Az izmok így nem tudnak, vagy csak nagyon gyengén összehúzódni, a ráncok ennek következtében kisimulnak az arcon. A botulinum toxin kezelés ideális a szemkörnyéki szarkalábak, a homlokon lévő hosszanti vonalak és a két szemöldök közötti ún. “mérges ránc” kezelésére. 30 éves kortól már ajánlott, mivel ennek a korosztálynak nincs szüksége még plasztikai beavatkozásra, de már zavarja, hogy kinézete nem olyan fiatalos, mint korábban. A legjobb eredményeket akkor tudjuk elérni, ha a ráncok és vonalak még nem mélyültek el. A botulinum toxin kezelések nem arra irányulnak, hogy megszűntessék az arc természetes mimikáját, hanem hogy lelassítsák a mimikai ráncok kialakulását és megakadályozzák azok elmélyülését.

Kontraindikált a kezelés 
● terhesség, illetve szoptatás ideje alatt 
● neuro-muscularis megbetegedések esetén 
● egyéb súlyosabb betegségeknél A kezelés 15 percet vesz igénybe, az egész procedúra akár ebédidőben is elvégezhető. Kezelő- orvosa kérésére néhány specifikus arckifejezést, grimaszt kell csinálnia, hogy pontosan megismerje és megértse arcizmainak működését. Ezt követően kezelőorvosa egy vékony tű segítségével az előkészített hatóanyagot megfelelő mennyiségben a kezelendő izomba juttatja. A hatás a kezelést követő 3-5 nap után válik teljes mértékben láthatóvá, arcfiatalító ereje 4-6 hónapig tart. A hatás fenntartása érdekében a kezelés ismétlése javasolt. A botulinum toxinnal történő kezelést kizárólag a megfelelő szakmai képzés birtokában, kellő gyakorlattal rendelkező kezelőorvos végezheti.


KOLLAGÉN – INDUKCIÓS KEZELÉS / DERMA ROLLER

Sokszor okoznak esztétikai problémát az arcbőrön található apró, kitágult pórusok, pigmentfoltok, és/vagy apró hegek. Ezekre a problémára nem könnyű kellően hatékony megoldást nyújtani. A mikrodermabrázióval, vagy más néven bőrcsiszolással enyhíteni lehet a problémán, de meglehetősen sok, 15-20 alkalom szükséges hozzá. Igazán látványos eredmény az orvosi kémiai mélyhámlasztással, lézeres kezeléssel érhető el.A derma rolleres kezelés az orvosi hámlasztó kezelésekkel közel azonos hatékonyságú, viszont kíméletesebb.
A mikrotűk által okozott apró sérülések sebgyógyúlást indítanak be, vagyis a bőr kíméletesen rövid idő alatt megújul.

Javasolt:
● tág pórusú bőrre 
● aknés hegekre 
● seborrhoeas bőrre 
● bárányhimlő után visszamaradt apró hegekre 
● idősödő bőrre, apró ráncokra, dohányzó ráncokra 
● terhességi csíkok (stria) elhalványítására 
● pigmentfoltokra, hyperpigmentációra 

Hogyan tudjuk ezt elérni?
A derma roller tulajdonképpen egy kis görgős eszköz, amelynek felületén vékony, 0,5-1,5mm átmérőjű orvosi acél vagy titán tűk találhatóak. Ezt a rollert görgetjük a kezelés során a bőrön többször ismételve, meghatározott irányokban. A kezelés megkezdése előtt minden esetben helyi érzéstelenítést alkalmazunk, így minimális fájdalomérzettel, biztonsággal tudjuk a kezelést végezni. 

Dermaroller hatásmechanizmusa
Ahogy ezek az apró kis tűk behatolnak a bőrbe, látható mikrosérüléseket okoznak. Ezek a kis sérülések késztetést jelentenek a bőr számára, hogy “orvosolja” az őt ért “traumát”, ezért beindítja a természetes öngyógyító folyamatokat. Ennek az öngyógyító mechanizmusnak köszönhetően új kollagén rostok képződnek, melyek hidratáltak, olyanok melyek fiatalkorban képződnek. Ezek a hidratált kollagén rostok hozzákapcsolódnak a régiekhez, melyek összébb húzódnak, ezáltal a kitágult pórusok mérete látványosan csökken, a bőr feszesebb, simább lesz. A dermarolleres kezelést követően kimutathatóan 300-500%-kal megemelkedik a hidratált kollagén jelenléte a bőrben, ezért kollagén indukciós terápia néven is ismert. Mivel a kollagént nem kívülről juttatjuk be, hanem magát az emberi szervezetet ösztönözzük a fiatalkori, hidratált kollagén termelésre, így természetes úton történik a megfiatalodás. A kollagén indukciós terápia eredményesen alkalmazható a bőrfiatalításon és a kitágult pórusok összehúzásán túl nyúlási vagy terhességi csíkok (striák) halványítására, ráncok, aknés hegek kezelésére. 

Mit fog tapasztalni?
A fokozott kollagén termelődésnek köszönhetően bőre már az első kezelést követően is jól érezhetően feszesebbé válik, enyhülnek a ráncok, összébb húzódnak a pórusok. Mivel a kollagén szintézis beindulása egy kicsit hosszabb folyamat, ezért a dermarolleres kezeléseket kúraszerűen javasoljuk. Amennyibe a bőr fiatalítása célunk 5-6 alkalom, kitágult pórusok kezelése esetén kb.10 alkalom szükséges. A kezelést követően nyugodtan folytathatja napi tevékenységét, első este azonban bőrpír, és a bőr húzódása tapasztalható. Ekkor kifejezetten ajánlatos a gyakori krémezés, a húzódás csökkentése érdekében. A tünetek másnapra tejesen megszűnnek. 

Bizonságos ez a kezelés?
A dermarolleres kezeléseknél fokozottan ügyelünk a higiéniára, a fertőtlenítési szabályokat betartva, gumikesztyűben végezzük a kezelést. Természetesen minden vendégnek saját rollerével végezzük a kezelését, melyet az első alkalommal szükséges megvásárolnia. A fertőzések elkerülése végett, a kezelést követően kb. 5-6 óráig nem érheti víz a bőrt, és a kúra egész ideje alatt tilos a bőrt közvetlen napfénynek kitenni, ill. gondoskodni kell mindig az UV-viszonyoknak megfelelő fényvédő alkalmazásáról is.


IPL KEZELÉS

„Forever Hairfree Ha-Ski IPL4” rendszer Épúgy alkalmas kisebb (akár érzékeny), valamint nagyobb terültetek tartós szőrtelenítésére. Pl.: arc, hónalj, bikinivonal, láb, mellkas, hát.

A kezelés alatt kibocsátott fényenergiáit a szőrszál pigmentje (melaninja) nyeli el, ami utána a fényenergia átalakul hővé. A szőrszálakon keresztül a hőenergia bejut a szőrtüszőbe, ami megakadályozza a szőrszál újranövését. A kezelés alatt a környező szövetek nincsenek kitéve felhevülésnek, ezért sértetlenek maradnak. A szőrszál az anagen (növekedési) szakaszban roncsolhatók leghatékonyabban. A szőrhagyma szorosan a kötőszöveti alaphoz tapad, a melanin itt termelődik, az erős villanófény energiája a szőrtüszőt éri el, így képes a szőrnövekedését inaktívvá tenni. A szőrszálak 20-30%-a az ember testfelületén a növekvő fázisban van. A megfelelő eredmény érdekében a kezelést többször (testtájéktól függően 4-8 alkalommal) kell megismételni.A teljes szőrnövekedési cikluson átívelő átfogó kezelés érdekében a kezelések között 3-4 hétnek el kell telnie.A szükséges kezelések számát nagyban befolyásolja, a szőrszálak vastagsága, színe, és elhelyezkedése. Így a szükséges kezelések száma, egyénenként eltérő számú lehet. A kezelt területről két kezelés között, kizárólag borotválással, vagy krémmel lehet a szőrt eltávolítani. Az eljárás csak úgy lehet eredményes, ha a szőrtüsző folyamatosan tartalmaz szőrt. Ezért a két kezelés közötti gyantázással, epillálással, csipeszes szőrtelenítéssel nem szabad a szőrszálakat eltávolítani, mert így a kezelés eredménytelen lesz. A catagen (átmeneti fázisban) a szőrtüsző és a szőr kapcsolata megszakad, a szőrtüsző elkezd sorvadni, leáll a szőrtermelő sejtek szaporodása, a szőrtüsző felkészül a szőr kihullására. A telogen (nyugalmi fázisban) teljesen elszarusodik a szőrhagyma, a szőr magasan van a szőrcsatornában, a kilökődésre várva. 

Kezelés utáni reakciók
Bár a kezelés nagyon kíméletes, a felhasznált energia erősségétől függően egyes esetekben 1-2 napig tartó enyhe bőrpír, piros csíkok előfordulhatnak.


KÉMIAI HÁMLASZTÁS

A kémiai hámlasztás egy olyan beavatkozás, amellyel a bőr egy kémiai oldat hatására kisimítható. Az újonnan képződő bőr simább és egyenletesebb lesz. Non-invazív beavatkozás, amely serkenti a bőrsejtek megújulását vagyis új bőrt eredményez. Egy kémiai eredetű készítmény segítségével a bőr külső, sérült rétegét eltávolítja. Különböző savas és bázisos készítmények léteznek. A penetráció szintje, a destrukció és a gyulladás határozza meg a peeling hatékonyságát. 

Mindegyik peelinghez (felszíni, közepes, vagy mély) olyan készítményt használunk amely hámlást, destrukciót és gyulladást okoz ellenőrizhető, szabályozható sorrendben és körülmények között. A kémiai peelingeket az egész testen, de különösen az arcon, nyakon, mellkason, háton, karokon, lábakon lehet eredményesen használni. 

A kémiai peeling kezelés időtartama, szükséges kezelésszám:
A bőr állapotától és a kívánt céltól függően jellemzően 6 kémiai peeling kezelésre van szükség, melyek 2-4 hetes időközönként követik egymást. Félévente, évente egy fenntartó kémiai peeling kezelést kell tervezni az eredmények fenntartása érdekében. A leggyakrabban alkalmazott peelingek hatóanyag szerint 
● alfa-hidroxi sav (AHA), ismertebb nevén glikolsavak vagy gyümölcssavak 
● triklór-ecetsav (TCA) 
● fenol 

1. Alfa-hidroxisav (AHA)
Az alfa-hidroxi sav (AHA) természetes módon jelen lévő karbolsav, mint pl. a glikolsav, ami a természetes alkotórésze a nádcukornak és a tejsavnak. Pl. a savanyú tejben és a paradicsomlében van jelen. Ez a leggyengébb peeling készítmény apró ráncokra, száraz területekre, egyenetlen pigmentációra és aknéra. Az alfa-hidroxi savak arclemosókban, illetve krémekben a napi bőrápolás részeként kisebb koncentrációban is jelen lehetnek. A glikolsav felszíni bőrsérülést okoz, ami jól tolerálható ún. “lunchtime” peeling (ebédidőben elvégezhető). A bőr vékony rétegét lehámlasztja, így a pigment és felszíni szárazság eltűnik. Az első alkalom eredménye esetleg nem túl sikeres, de ismételt használata nagyon sikeres. 

Az AHA peeling eredményes
● az apró ráncok eltüntetésében 
● a száraz területek kezelésében 
● az egyenetlen pigmentáció kezelésében 
● akné kezelésében 
● a nagyon száraz, durva bőr kezelésében 
● a napfénykárosodott bőr kezelésében

Előnyei
● Nem szükséges érzéstelenítő vagy nyugtató, a páciens nagyon enyhe csipő érzést tapasztal csak az oldat felvitelénél. 
● Nincs gyógyulási idő, a páciens azonnal visszatérhet napi életviteléhez. 
● Napi bőrápolás részeként alkalmazható (arckrém, tisztító, stb.). 
● Rövid, biztonságos eljárás. 

Fontos tudnivalók
● Több kezelés lehet szükséges. 
● Fényvédelem kötelező a peeling után. 
● Néhány elváltozás esetleg nem reagál a peelingre. 

2. Triklór-ecetsav (TCA)
A leggyakoribb kémiai anyag a közepes mélységű peelinghez. Az eredményessége a koncentráció függvénye (általában 20-35 %). A beavatkozás fájdalmas, a kezelt terület duzzad, ég, lehámlik a következő héten. Nagyon hatékony javulást idéz elő a bőrstruktúrában. Az apró ráncok és az akné hegek kevésbé szembetűnővé válnak.

Előnyei
● A TCA főleg sötétebb bőrű páciensek esetében nagyon hatékony. 
● Mély hámlasztás is végezhető vele a koncentráció vagy kezelés kivitelezésének függvényében.
● Apró felszíni ráncokat kisimítja 
● Eltávolítja a felszíni napfoltokat 
● Pigment elváltozásokat eltünteti

Fontos tudnivalók
● Ismételt kezelés lehet szükséges. 
● Mélyebb TCA peelingek esetleg 2-3 nap távollétet igényelnek a mindennapi tevékenységektől. 
● Fényvédelem ajánlott. A pórusok nagyobbak lehetnek és emiatt nem egyenletesen barnul a bőr. 
● Néhány bőrelváltozás nem reagál kellőképpen a kémiai peelingre.


BIOLIFTING KEZELÉS

A Biolifting kezelések eredményeképpen természetes hatású, fiatalító változások történnek a kezelt területeken. A hatásmechanizmus nem feltöltésen, hanem a sejtek revitalizációján, és a sejt közötti állomány megtisztításán, anyagcseréjének javításán alapul. A kezelés hatása természetes, fokozatos, hosszú távú javulást eredményez. Alkalmazható önmagában, vagy egyéb esztétikai kezelésekkel kombinálva is. A Biolifting eljárás homeopátiás hígítású, steril kozmetikumok mezoterápiás bevitelét jelenti. Az alkalmazott steril ampullák anyagai fokozzák, kiegészítik, esetenként feleslegessé vagy elodázhatóvá teszik a hagyományos esztétikai vagy plasztikai sebészeti beavatkozásokat. A megfelelő termékek kiválasztásával a szervezet önszabályozó működését serkentjük. A homeopátiás dinamizált hatóanyagok közvetlenül a kötőszöveti mátrixba kerülnek, ahol szignálként szerepelve serkentik azon anyagok termelődését, amik a szöveti rejuvenációt (megfiatalodást) eredményezik. Alkalmazása során a szervezet saját energiáit felhasználva indul el a javulási folyamat és szelíden végbemenő hosszú távú változás következik be, a bőr működése optimalizálódik, egészségesebbé és üdévé válik, a bőrszövet tónusa javul, a ráncok kisimulnak. A kezelés során a megfelelő gyakorlattal rendelkező szakember bőrgyógyászati mikrotűvel (4 mm) vagy dermaroller-ral intradermálisan juttatja be a megfelelő hatóanyagokat, melyek hatékonyan képesek az arc, nyak, dekoltázs ráncainak csökkentésére, toka megemelésére, cellulit és zsírfelesleg csökkentésére. 

Arcfiatalítás, ránctalanítás, szem alatti karikák kezelése
A kezeléseknek köszönhetően bőrünk évekkel korábbi állapotát nyerhetjük vissza. Az eredmény, van, akinél az első kezelés után már látványos, de, általában 5 kezelés után szemmel láthatóan kisimultabb, fiatalabb, “hamvasabb” lesz a bőr. Előnye, hogy ez a kezelés nem lokalizálódik egyetlen ráncra, hanem az arc egész területén indít el szöveti rejuvenációt. Heti vagy kétheti gyakorisággal javasolt a kezelések ismétlése. Félévente, évente egy emlékeztető kúra ajánlott. Botox és egyéb feltöltő kezelésekkel is hatékonyan kombinálható, az eredmény így sokkal finomabb, elegánsabb, szolidabb, természetesebb hatású. Mellékhatások nem ismertek a szakma szabályainak betartása mellett.


VÉKONYSZÁLAS KONTÚRTERÁPIA

Az esztétikai bőrgyógyászat forradalmian új, műtétmentes eljárásával éveket fiatalodhat!

A vékonyszálas kontúr terápia az esztétikai bőrgyógyászat legújabb, műtétmentes eljárása. Az életkor előrehaladtával megereszkedő, lazává váló bőrt látványosan képes megemelni és kifeszíteni. Az eljárás során speciális tűk segítségével a bőr megfelelő rétegébe juttatott bio-aktív, vagyis teljesen felszívódó(PDO Polydioxanone Sutur), steril szálakkal dolgozunk. A multifil szálak a bőr rögzítésén túl a kollagén termelés fokozódását is biztosítják, valamint élénkítik a helyi mikrokeringést, és aktiválják a regenerációs folyamatokat. Az így kontúrozott és megemelt arc megjelenése fiatalossá, feszesebbé válik. 

A vékonyszálas kontúr terápia a klasszikus anti-aging kezeléseken túl, illetve azokkal kombinálva egy újabb hatékony lehetőséget nyit meg a műtétmentes arcfiatalítás terén az esztétikai dermatológiában. Hatása azonnali, azonban 2-3 alkalommal megismételve tartósabb, tökéletesebb eredményt nyújt, akár több évre is. Egy kezelés mindössze 1 órát vesz igénybe, és nem igényel speciális előkészítést, esetleg helyi fájdalomcsillapító krémet alkalmazhatunk. Egyre több szál befűzése tökéletesebb, feszesebb hatást ad. A kezelést követő néhány napban, enyhe duzzanattal, bőrpírral esetleg bevérzéssel számolhatunk. Azonnali bőrfeszesítő hatás és tartós arcfiatalító eredmény várható akár 2-3 évig is.


MEZOTERÁPIA

A gyógyászat és kozmetika hatóanyagai akkor fejtik ki hatásukat a legintenzívebben, ha pontosan oda kerülnek – lehetőleg maximális koncentrációban -, ahol beavatkozni szeretnénk a szervezet működésébe. Erre szolgál a mezoterápia, melynek lényege, hogy a hámrétegen át, közvetlenül a bőrbe injektáljuk a hatóanyagokat, így azok sejtszinten fejtik ki hatásukat, ott ahol a probléma kialakult. Egy kis átmérőjű, rövid tűvel fájdalom-, és sérülésmentes mikroinjekciózást végzünk.

A bőr fiatalítására hialuronsavat, antioxidánsokat, vitaminokat, öregedést gátló és regenerációt fokozó anyagokat használunk.. A kúraszerű kezelés eredményeként a bőrszerkezet visszaépül, a kötőszövet megfiatalodik, vagyis az arcbőr kisimul, ragyogóbbá és rugalmasabbá válik, látványosan megfiatalodik. Az eljárás a nyak és dekoltázs területén is alkalmazható, hiszen az arc után ezek a területek árulkodnak leginkább az idő múlásáról. A kezelés előnye még, hogy nincs gyógyulási idő, másnap lehet dolgozni.